• Anne Reitsma

Geen luchtshow historische vliegtuigen

SOESTERBERG Doordat de betrokken partijen er geen overeenstemming over hebben kunnen bereiken, gaat het voorgenomen vliegen met historische toestellen tijdens de Soesterberg Luchtvaartdagen in het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 augustus niet door. Het Utrechts Landschap, eigenaar van Park Vliegbasis Soesterberg, heeft er geen toestemming voor gegeven. 

Toch is er in dat weekend nog genoeg te zien en te beleven. Zo dichtbij als het publiek tijdens de Soesterberg Luchtvaartdagen bij de cockpits van verschillende typen vliegtuigen kan komen, en er zelfs in plaats kan nemen, is het nooit eerder geweest. De Luchtvaartdagen worden gehouden bij het Nationaal Militair Museum (NMM) op Park Vliegbasis Soesterberg.

Er zijn dat weekend tal van activiteiten die in het teken staan van luchtvaart. Unieke vliegtuigen en straaljagers, waaronder de F-4 Phantom, worden uit het depot gehaald en voor het publiek tentoongesteld. Meer dan twintig vliegtuigen worden buiten opgesteld en kunnen van zeer dichtbij door publiek worden bekeken. Ook zijn er diverse cockpits waarin het publiek plaats kan nemen. Daarnaast zijn er zowel binnen als activiteiten voor jong en oud, bijvoorbeeld het beleven van de romantiek van het vliegen tijdens de theatervoorstelling van het Flying Circus of het als een echte F-16 piloot vliegen in een van de vliegsimulatoren van de
Luchtmacht. De ticketverkoop voor de Soesterberg Luchtvaartdagen start binnenkort.