• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Gaslek verstoort politie-onderzoek woning vermoorde Miranda Zitman

SOEST De woning aan de Lange Brinkweg waar vorige maand stoffelijke resten werden gevonden van de 52-jarige bewoonster Miranda Zitman, is nog steeds plaats delict waar de politie nu al wekenlang onderzoek doet. Woensdagmiddag werd bij graafwerk in de voortuin een gasleiding geraakt, reden om de brandweer te alarmeren In afwachting van de komst van medewerkers van netbeheerder Stedin werd de situatie onder controle gehouden.

Ramen van de woning zijn nog steeds geblindeerd. De om het leven gekomen vrouw had er een kapperszaak, die ze eerder jarenlang in de Jordaan had. De 56-jarige partner van de vrouw wordt verdacht van moord of doodslag en het wegmaken van haar lichaam. Hij zit nog steeds in voorarrest. Hij ging zelf naar de politie om de vermissing van zijn vrouw te melden. Nadat hij een verklaring had afgelegd, begon de politie een onderzoek en vond lichaamsresten in de tuin.

Eerder, in januari, was in een koffer in een water in Amsterdam een romp gevonden. Toen kon niet worden vastgesteld wie het was en werd het lichaam anoniem begraven. Later werd uit DNA-onderzoek duidelijk dat de romp van de vrouw uit Soest was.

In het onderzoek werkt de politie Midden-Nederland samen met het Amsterdamse onderzoeksteam.