• Tim Beijer

Flink kou lijden voor Bas van de Goor Foundation

SOEST Het laatste weekend van januari gaat Ad Beijer (49) naar Oostenrijk om mee te doen aan een gezondheidstriatlon. Het sportieve evenement heet Ice4Life. Beijer gaat met de triathlon geld inzamelen voor de Bas van de Goor Foundation.

De gezondheidstriatlon is niet voor mensen die een hekel hebben aan kou. Beijer legt uit: ,,Ik ga tien kilometer hardlopen en twintig kilometer fietsen. Dat doe ik in de vrieskou met als kleding een korte broek en hemdje. De triatlon wordt afgerond met zwemmen in het ijswater. Ik ben dus ruim twee uur actief in de ijzige kou."

ICE4LIFE De organisatie van het evenement is in handen van Ice4Life. Deze instelling heeft de ambitie om wereldwijd één miljoen mensen door de kou het vitaal vermogen van lichaam en geest te laten ontdekken. Daarom zet Ice4Life activiteiten en ijskoude evenementen op, die grensverleggend zijn.

Ad Beijer loopt niet weg voor de uitdaging: ,,Ice4Life moedigt aan tot deze coole lifestyle. Deze 'way of living' laat mensen versteld staan van de potentie van lichaam en geest. Ik doe dit in de eerste plaats voor mezelf, omdat ik merk dat dit mij enorm veel energie geeft. Daarnaast wil ik mij inzetten en ijskoud diepgaan voor een ander. Om mij goed voor te bereiden train en zwem ik wekelijks in het Gooimeer. Vooral als het koud is. Ik heb training gehad van Wim Hof, ook wel bekend als The Iceman. Door ademhalingstechnieken kan je bestand zijn tegen kou."

SPONSORDOEL De sportieve Soester heeft een persoonlijk doel om zich in de kou sportief in te zetten: ,,Vorig jaar is bij mij diabetes geconstateerd. Daarom heb ik als goede doel voor de Bas van de Goor Foundation gekozen. Deze BvdGF zet zich al tien jaar in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Sporten is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep mensen heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeert de stichting mensen over deze effecten."

Voor meer informatie www.sportiefmetdiabetes.nl.

Sponsors en supporters van Ad Beijer kunnen een bijdrage storten op de rekening van Stichting Ice4Life, NL91RABO0304325635. Onder hen wordt een workshop van The Iceman Wim Hof verloot.