• Paleis Soestdijk

Filmzaal Paleis Soestdijk langer geopend

SOEST Vanwege de enorme belangstelling wordt de openstelling van de filmzaal van Paleis Soestdijk verlengd tot en met het laatste weekend van januari.

De filmzaal fungeerde als privébioscoop voor de bewoners van het paleis en hun gasten. De zaal is al geruime tijd niet meer in gebruik, maar is nog geheel intact, inclusief de originele projectoren, die helaas niet meer functioneren. Er zullen nu geen films gedraaid worden, maar het is mogelijk om onder begeleiding van een rondleider de zaal te bezoeken en de sfeer van vroeger te proeven.

Tot en met het laatste weekend van januari is het mogelijk om de filmzaal te bezoeken op vertoon van een toegangsbewijs voor het paleis. Voor deze rondleiding - die onderdeel is van de reguliere rondleiding - zijn geen extra kosten verschuldigd. Het aantal plaatsen is beperkt en het is niet mogelijk om van te voren te reserveren. De filmzaal is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

Op 20 december 2017 is de MeyerBergman Erfgoed Groep officieel eigenaar geworden van Landgoed en Paleis Soestdijk. De nieuwe eigenaar gaat Soestdijk ontwikkelen tot een platform voor innovatie en podium voor excellente prestaties van ondernemend Nederland. Ook in 2018 blijven landgoed en paleis geopend voor publiek en zal er een veelheid aan bestaande en nieuwe activiteiten worden geprogrammeerd.

Zie www.paleissoestdijk.nl voor exacte openingstijden en overige bezoekersinformatie.