• Jan van Steendelaar/Eempers
  • Jan van Steendelaar/Eempers
  • Jan van Steendelaar/Eempers

Fietser wijst brandweer op adres vermeende brand

SOEST Door een verwarrende brandmelding ging de brandweer van Soest zondagmiddag om 16:40 uur naar twee adressen. Eerst naar de Willaertstraat, waar ze door de alarmcentrale naartoe was gestuurd, even later naar de Van der Weydenstraat.

Een fietser had de brandweer naar dit adres gestuurd omdat daar de melding vandaan zou komen. Die was gebaseerd op het afgaan van een rookmelder in een woning. Een ruit van de woning ernaast leek door de verkleuring door rook en brand te zijn aangetast, maar bij nader onderzoek bleek er niets aan de hand te zijn.

Het rookalarm was afgegaan door stoomvorming na douchen. Het 'geblakerde' raam was de bekleding. De brandweer zette een handladder en de hoogwerker in om met een warmtebeeldcamera onderzoek in te stellen, maar kon geen hittevorming vaststellen. De slangen konden dus op de haspels blijven.

De uitruk van de brandweer, die met drie wagens op pad was gegaan, trok veel pubkliek. Gedurende de inzet was de Van der Weydenstraat afgesloten voor het doorgaande verkeer.