• Photographer:OLAV KASPERS

Femke en Liga op ontdekkingsreis in barokwereld

SOEST Wie zondag 30 juli naar De Open Hof gaat, kan mee op ontdekkingsreis in de barokwereld, beter gezegd: een muzikale verkenningstocht maken door het schier oneindige barokrepertoire.

De zeer ervaren en deskundige gidsen zijn Femke Huizinga en Liga Vilmane. Samen vormen ze La Corella, het ensemble dat over vier dagen invulling geeft aan het zondagmiddagconcert in De Open Hof. Dat belooft wat, stelt de organisatie van De Open Hof. Femke Huizinga en Liga Vilmane wordt geïntroduceerd als 'nieuwsgierig en energiek'. Uitstekende eigenschappen om de oneindige mogelijkheden van klank en expressie te verkennen, die het barokrepertoire biedt. Het ensemble laat bekende, minder bekende en wellicht onbekende liederen horen.

Zowel violiste Femke Huizinga als Liga Vilmare (orgel/klavecimbel) studeerde cum laude af aan het conservatorium. Femke deed dat in 2012 in Utrecht in altviool en barokviool. Vijf jaar eerder sloot ze ook cum laude haar studie filosofie af. Ze speelt onder andere. met de Nederlandse Bachvereniging, Anima Eterna en The Northern Consort en is mede-oprichtster van strijktrio Gesto Antico, La Corella en het Arcade Ensemble.

Liga Vilmare volgde haar opleiding in Zwolle, waar ze momenteel docente is op het conservatorium. Daarnaast is ze organist en cantrix In Haaksbergen. Als musicus is ze ook te zien en te horen in het Nederlands Symfonieorkest en Il canto di Rame.

Beide zijn ervaren freelancers die actief zijn met kamermuziek maar ook in orkesten spelen. Als ensemble La Corella gaan ze ook samen op pad. Op hun tournee komen ze zondag naar De Open Hof. In het kader van de serie zondagmiddagconcerten. Zij zullen een vernieuwend programma van oude muziek brengen, puttend uit een bekend en onbekend repertoire uit de Renaissance en vroegbarok met werken van o.a. Castello, Palestrina en Di Lasso. ,, De programmering van La Corella is fris en verrassend, het ensemble altijd op zoek naar diversiteit en verbanden", aldus de werkgroep van de Soester kerkgemeente.

Zondag 30 juli, 16:00 uur; in de serie zondagmiddagconcerten: La Corella, verkenningstocht door barokrepertoire; De Open Hof, Veenbesstraat 2, toegang vrij, collecte na afloop. Info: www.zondagmiddagconcerten-soest.nl.