• Privébezit familie Heinen

Familie Heinen betuigt dank aan bevolking

SOEST De familie Heinen is enorm dankbaar voor de manier waarop inwoners van Soest zijn omgegaan met de vermissing en - naar later bleek - het overlijden van Denis Heinen. ,,Bij deze willen wij, als familie Heinen, de gemeenschap Soest bedanken voor hun medeleven, steun en liefde die naar Denis is uitgegaan en welke wij als familie hebben mogen ontvangen."

Dat laten Bjorn en Vincent Heinen namens de gehele familie weten, enkele dagen nadat hun broer door duikers was gevonden in het water van het Harinxmakanaal in het Friese Franeker. De 26-jarige Soester kwam door onbekende oorzaak in het water terecht en verdronk tijdens een weekendje Franeker. Er waren geen sporen van een misdrijf aangetroffen.

Denis was met vrienden naar de Friese stad gegaan om Koningsdag te vieren. Ze verbleven op een zeilboot in de haven van Franeker. Sinds zondagochtend 29 april was Heinen niet meer gezien en daarop werd de politie ingeschakeld. Na een grote zoekactie van vier dagen vond de politie het lichaam van Denis.