• Eempers
  • Eempers

Huttenbouwdorp morgen van start

SOESTERBERG Voor 175 kinderen uit Soest en Soesterberg begint donderdag het jaarlijkse huttenbouwdorp van Stichting Balans en Bink kinderopvang. Op het terrein van de vliegbasis nabij het Nationaal Militair Museum zijn de kwartiermakers bezig met het treffen van voorbereidingen, zoals het verwerken van het hout dat in vrachtwagens wordt aangevoerd.

Het toepasselijke thema van dit 23e bouwdorp is dit jaar ,Onder de radar', want daar spelen de activiteiten zich van donderdag tot en met zaterdag af. Niet alleen kunnen de kinderen er hun creativiteit de vrije loop laten door het bouwen van een hut, er zijn ook stoere activiteiten, zoals op vrijdag een bootcamp. Zaterdag is de afsluitende dag met traditioneel een optreden van kinderen die voor ouders, familie en andere belangstellenden op het podium een gevarieerd programma opvoeren.

Ook een van de begeleiders, Ed de Natris, levert een bijdrage op gitaar. Hij heeft speciaal voor het huttenbouwdorp een lied geschreven, dat elk jaar het muzikale kenmerk van het timmerfeest moet worden. De ,huttenbouw blues' telt zes coupletten en eindigt met ,,Bouwen is constructief, Energiek, positief. Samen ben je heel sterk en heb je eer van je werk." Het is een hobby van De Natris om voor elk evenement waarvoor hij uitgenodigd wordt een blues te schrijven, zoals voor scouting, een zeilkamp en een schooluitje.

Onder leiding van Marieke Pothoven en Jochem Janssen van Stichting Balans wordt woensdag hard gewerkt zodat donderdagmorgen de kinderen na een korte uitleg direct aan de slag kunnen om later de jury ervan te kunnen overtuigen dat zij de mooiste hut hebben gebouwd.