• Gemeente Soest

Els de Schepper uitgeroepen tot Soester van het jaar

SOEST Burgemeester Rob Metz maakte maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente bekend dat Els de Schepper is uitgeroepen tot Soester van het jaar 2018. Ze was een van de vier genomineerden voor deze titel.

De jury, bestaande uit Kees Wantenaar, Koos Nieuwland en burgemeester Metz, zijn onder de indruk van het initiatief dat De Schepper toont om eenzaamheid tegen te gaan. Ook Soesters hebben hier waardering voor.

VERBINDING De Schepper organiseert onder andere ontmoetingsbijeenkomsten voor 55-plussers. Dit doet zij bijvoorbeeld in de vorm van samen eten en uitjes naar maatschappelijke organisaties. ,,Door haar groepsgewijze inzet organiseert ze als voorvrouw een verbinding tussen mensen. Zij is daarmee een waar rolmodel en een inspiratie voor anderen", aldus de jury.

GENOMINEERDEN De oproep aan Soesters om personen aan te dragen voor de titel Soester van het jaar 2018 werd beantwoord met in totaal elf inzendingen. De jury selecteerde hieruit vier officieel genomineerden: José van den Broek (vrijwilliger), Els de Schepper (vrijwillig organisator), Anita Schonewille (vrijwilliger dierenambulance) en Geryjanne Wiedijk (vrijwilliger voedselbank Soest). 

ZORG EN AANDACHT Burgemeester Rob Metz: ,,De activiteiten van deze top vier sluiten aan bij de aandacht die we als gemeente willen schenken aan het hebben van meer zorg, aandacht wederzijds respect voor elkaar, als tegenhanger van verharding en polarisatie in de samenleving."