• Keep it Cash, met zanger Dave Burnham in de hoofdrol, komt ook naar Cabrio, met het repertoire van Johhny Cash.

    Keep it Cash

Eerbetoon aan Johnny Cash in Cabrio

SOEST De Engelse tributeband Keep It Cash brengt op zaterdag 1 juni een eerbetoon aan de singer/songwriter Johnny Cash. Dat zal gebeuren op het grote podium in Openluchttheater Cabrio.

Zestien jaar geleden overleed Jonny Cash, maar zijn muziek is nog steeds springlevend. Ook van de latere generaties kennen veel mensen de klassiekers als bijvoorbeeld 'A Boy Named Sue' ('How do you do?'). Ook de live-opnamen in de Folsom en San Quentin gevangenis, eind jaren zestig, klinken velen bekend in de oren. Die concerten leverden de wereldberoemde zanger gouden platen op.

GOSPELSONGS Keep It Cash, met zanger Dave Burnham in de hoofdrol, neemt het publiek mee vanaf de gospelsongs van de 'Tennessee Two' tot aan de laatste albums van de 'American Recordings'.

De band is opgericht in 2001 en houdt de erfenis van de legendarische zanger met haar optredens overal ter wereld in leven en zorgt ervoor dat van de muziek van Cash ook live nog telkens bgenoten kan worden. In 2005 trad Keep it Cash in Londen op bij de première van de film 'Walk the Line' over het leven van 'The Man in Black' met Joaquin Phoenix.

DOORLEVEN De hoge kwaliteit van deze band wordt niet alleen veroorzaakt doordat er uitstekende muzikanten in spelen. Ook de manier waarop ze de muziek van Johnny Cash beleven en door voortdurend toegewijd te repeteren draagt daar aan bij.?De tribute-groep heeft honderden shows op haar naam staan op de grootste podia in de wereld.

DJ FUNCKLER In het voorprogramma draait Arjo van Loo alias DJ Funckler. Van Loo is naast DJ ook vrijwilliger bij Cabrio. Hij draait mion of meer samen met het publiek door de mensen uit te nodigen om uit zijn vinyl collectie een keus te maken voor de platen die hij gaat draaien. Zo kan (bijna) iedereen dansen op een favoriet nummer.

Zaterdag 1 juni, 20.30 uur (hek open vanaf 19.30 uur), Openluchttheater Cabrio, Soesterbergsestraat 140, Keep it Cash. 23,00 uur.
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bruna in de Van Weedestraat en via de website www.openluchttheatersoest.nl. Op die site is ook meer informatie te vinden over alle optredens in Cabrio.