• De cast van Een Dolle Beestenboel (16 en 17 november).

    De Rietpluim

Een Dolle Beestenboel op toneel

SOEST Op vrijdag 16 en zaterdag 17 november zoekt toneelvereniging De Rietpluim weer het podium op voor de jaarlijkse voorstellingen. Een dolle beestenboel heet het stuk dat dit keer op de planken wordt gebracht.

Bij dit stuk gaat de toeschouwer op bezoek bij Dierenpark ZooZoo, waar vol spanning wordt uitgekeken naar de opening van het nieuwe apenverblijf. Het is weer een hilarische klucht van Henk Roede met absurde situaties, veel grappen en uiteraard veel dierentuindieren met een eigen willetje.

FEESTJE In Dierenpark ZooZoo wordt er door onderhoudsman Gerrit hard gewerkt aan het nieuwe onderkomen voor de apen. De opening is daarom reden voor een feestje, vindt directrice Laura van Doorn. Ze nodigt de koning uit om de opening te verrichten, tot groot genoegen van (een deel van) het personeel. Voordat de koning daadwerkelijk komt, wordt er natuurlijk gekeken of Dierenpark ZooZoo aan alle voorwaarden voldoet. Je moet er immers niet aan denken dat de koning plotseling tussen de ijsberen of tijgers belandt!

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST De heer Meerkens van de Rijksvoorlichtingsdienst neemt de inspectie van ZooZoo op zich en ontdekt dat er nogal wat mankeert aan het reilen en zeilen in de dierentuin. Zo heeft hij zijn twijfels over de schietgrage dierenarts Vonk en vraagt hij zich af of verzorgster Carin de dieren wel de baas kan. Of de bezoekers wel blij zijn met de ontvangst van caissière Angela en het natje en droogje van kantinemedewerkster Joke waarderen is ook nog maar de vraag.

Iedereen hoopt natuurlijk op de goedkeuring van Meerkens, zodat de koning ZooZoo zal bezoeken. Maar is die überhaupt wel wie hij zegt te zijn? En zijn z'n bedoelingen wel goed? Een Dolle Beestenboel zorgt niet alleen voor humor, maar ook voor spanning met vraagtekens.

DE RANK De voorstellingen op vrijdag 16 en zaterdag 17 november beginnen om 20.00 uur in Zalencentrum De Rank, achter de Wilhelminakerk aan de Soesterbergsestraat 18. Op beid avonden gaat de zaal om 19.00 uur open.

KAARTVERKOOP De Rietpluim heeft dit jaar nieuwe adressen voor de voorverkoop. Op zaterdag 20 oktober is er tussen 10.00 en 14.00 uur kaartverkoop plaats in de kantine van de ijsvereniging Peter's Baan aan Eemweg 2. Hier kunnen belangstellenden -zonder of met reservering – gewoon binnenlopen om toegangskaarten te kopen.

De voorverkoop is al begonnen. Kaarten voor 'Een Dolle Beestenbende' zijn verkrijgbaar Discus Hilhorst aan de Steenhoffstraat 34. ook zijn kaarten te reserveren bij Hans van Lidth de Jeude Ereprijsstraat 165, tel. 06- 22709255, en bij Henk Hagen Lange Brinkweg 25, tel. 06- 34424114.