• Eempers
  • 112Heuvelrug.nl

Eén aanhouding na klopjacht op oplichters

SOEST De politie heeft zaterdagavond na een klopjacht met een grote inzet één van de drie verdachten aangehouden van een vermoedelijke oplichting. Twee van de verdachten wisten in het bosgebied van de Korte Duinen uit handen van de politie te blijven. Bij de massale zoekactie zette de politie ook honden en een helikopter in.

Het begon zaterdagmiddag toen surveillerende agenten een verdachte situatie ontdekten op het parkeerterrein aan de Neerweg naast de Oude Kerk. Op het moment dat ze drie mannen bij een auto wilden controleren, werden ze naar een incident gestuurd.

STOPTEKEN In de vooravond kreeg de politie een melding van een verdachte situatie op de parkeerplaats aan de Neerweg. Daar stonden de drie mannen die eerder ook al waren gezien. Bij het zien van de politie stapten ze in de auto en reden met hoge snelheid weg, achtervolgd door de politie. De bestuurder kreeg een stopteken, maar negeerde dat. Nabij de bocht van Zonnegloren zette hij de auto aan de kant en sprongen alle inzittenden uit de nog rijdende auto. Deze schampte een paaltje en kwam tegen een boom tot stilstand. De drie mannen verdwenen in de bossen.

Eén van de verdachten kon na korte tijd worden opgespoord en aangehouden, de twee andere werden niet meer achterhaald ondanks een grote politie-inzet. In de auto die was achtergelaten trof de politie spullen aan die mogelijk hun identiteit onthullen.