• Eempers

Dvd met oude foto's Soesterberg blijkt schot in de roos

SOESTERBERG Er komen zelfs bestellingen binnen uit Frankrijk, Australië en Amerika van oud-Soesterbergers die als kind met hun ouders zijn geëmigreerd. Ze zijn nu op een leeftijd dat ze willen zien waar hun roots lagen. Het is het beste bewijs dat het initiatief van Bert van Soeren voor een dvd met oude beelden van Soesterberg een schot in de roos is.

Jan van Steendelaar

Hij heeft opnieuw een klein deel van zijn verzameling foto's en ansichtkaarten van het Soesterberg van vroeger op dvd uitgebracht. Voor de eerste uitgave in 2010 met 250 afbeeldingen met als titel 'Oud-Soesterberg, een nostalgisch dorp', bestond zoveel belangstelling dat daarvan een heruitgave is gemaakt. Die was ook binnen de kortste keren uitverkoch. Deel 1 is helemaal in eigen beheer uitgegeven.

Naar aanleiding van het tienjarig bestaan van website www.oudsoesterberg.nl heeft beheerder Bert van Soeren nu een tweede dvd uitgebracht met als titel 'Oud-Soesterberg, geschiedenis van een vliegdorp'. Deze is tot stand gekomen met een bijdrage van Stichting Balans en de Cornershop aan de Rademakerstraat waar de dvd te verkrijgen is. Er staan meer dan driehonderd afbeeldingen op van het oude Soesterberg, zoals van de Kampweg, Postweg en vliegbasis Soesterberg, maar ook van niet meer bestaande straten zoals Sportweg en Korndorfferlaan.

Er zijn maanden van voorbereiding aan het samenstellen van de dvd voorafgegaan. Van Soeren is lang op zoek geweest naar geschikte achtergrondmuziek. ,,Je kunt in verband met copyright niet zomaar muziek van internet downloaden en dat gebruiken. Uiteindelijk is muziekvereniging Odeon bereid geweest om een nummer van haar repertoire gratis beschikbaar te stellen. Zo is het uiteindelijk een echt Soesterbergs product geworden van beelden van oudsoesterberg.nl en muziek van Odeon."

Het uitbrengen van de dvd komt voor Odeon op het moment dat de negentigjarige muziekvereniging aan de vooravond staat van het jubileumconcert in het Officierscasino. Voor dit concert op zaterdag 2 december zijn nog kaarten verkrijgbaar bij de Plus supermarkt.