• Het Antidote Festival, op 28, 29 en 30 juni, draait om beweging; fysiek, maatschappelijk en artistiek.

    Janetta Verheij

Driedaags dansfestival op De Paltz

SOEST Vijfendertig internationale jonge dans- en performance makers creëren op 28, 29 en 30 juni gezamenlijk het driedaagse Antidote Festival bij het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz. Het festival draait om beweging; fysiek, maatschappelijk en artistiek.

Deze eerste editie is een samenwerking tussen professionals uit Amsterdam, Brussel, Parijs, Kaapstad en Berlijn. Het is greep uit een generatie van jonge (dans)makers en performers die allen op hun eigen manier een unieke en duurzame verbintenis willen aangaan met hun publiek en hun praktijk. De line up is een diverse programmering van dansvoorstellingen op de openlucht 'Main Stage' en experimentele performances op de 'Forest Stages' verspreid over het bosrijke festivalterrein. Alle Antidote makers zijn in hun werk op zoek naar nieuwe vormen van beweging en samenwerking. De toeschouwer is tijdens het festival overal welkom: bij het ontbijt, het opwarmen, de open workshops, de repetities, de voorstellingen, performances en het feest. Het delen van tijd, plaats, ruimte, maaltijden, workshops en beweging tijdens het festival brengt de mogelijkheid tot het voeren van gesprek, discussie en één op één contact tussen maker en toeschouwer.

CROWDFUNDING Het festival wordt onder andere gesteund door VSBFonds, KF Hein Fonds, Ars Donandi + Het Tijgat fonds en de gemeente Soest. Middels een crowdfunding op het platform voordekunst.nl hopen de makers extra inkomsten te generen.

RESERVEREN De toegang is vrij, wel graag reserveren via www.hermanvanveenartscenter.com.