• Dierenzorg Eemland

Dierenzorg Eemland reorganiseert

SOEST Stichting Dierenzorg Eemland gaat reorganiseren. Dat maakte interim-directeur Thijs Merks bekend tijdens een bijeenkomst met medewerkers en vrijwilligers. De stichting – bekend van onder andere Dierentehuis 't Hart, de vogelopvang Soest en de Dierenambulance – wil zich op die manier klaarmaken voor de toekomst. ,,Dierenzorg in heel Nederland staat onder druk", aldus Merks. ,,Ook wij merken dat. Door nu te gaan reorganiseren zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst hoogwaardige zorg en opvang kunnen blijven bieden aan dieren in onze regio."

Voor acht gemeenten in de regio verzorgt Stichting Dierenzorg Eemland al jaren met trots en enthousiasme diverse diensten op het gebied van dierenzorg. Ze halen gewonde dieren op, bieden onderdak aan zwerfdieren en helpen mensen die tijdelijk niet voor hun huisdier kunnen zorgen. Merks: ,,Met onze toegewijde medewerkers en meer dan 150 gepassioneerde vrijwilligers helpen we jaarlijks duizenden honden, katten, konijnen, vogels en andere dieren. Als we dat willen blijven doen, moeten we efficiënter gaan werken en daarnaast investeren in onze locaties."

De reorganisatie betekent dat van medewerkers wordt gevraagd om flexibeler ingezet te kunnen worden voor de verschillende diersoorten. Ook moet de administratie in de toekomst digitaal worden verwerkt. Daarnaast wordt gekeken naar de locaties. Stichting Dierenzorg Eemland hecht er grote waarde aan dat de dieren worden opgevangen op locaties die volgens de huidige standaarden zijn toegerust én die zijn voorbereid op de toekomst. ,,Ons doel is om ervoor te zorgen dat we in de toekomst dieren nog beter kunnen opvangen en de beste zorg kunnen blijven leveren", zegt Merks.

,,Dat zal echter wel moet gebeuren met steeds minder inkomsten. We ontkomen er daarom niet aan om te reorganiseren en zetten alles in het werk om deze organisatie samen met onze medewerkers en vrijwilligers tot een succes te maken."