• Politie

Defensie zoekt in omgeving Soesterberg mee naar Anne Faber

SOESTERBERG De zoektocht naar de vermiste 25-jarige Anne Faber uit Utrecht gaat maandag verder. Bij deze zoektocht sluit ook defensie aan. Het zoekgebied is uitgebreid, ook naar omgeving Soesterberg. „Over de exacte locatie in Soesterberg kan de politie nog geen uitspraken doen", aldus woordvoerder van de politie Willemijn Pomper. De Mobiele Eenheid en agenten worden naast familie en vrienden van Anne, het Rode Kruis en Veteranen ook geholpen door ongeveer 75 medewerkers van defensie. Op dit moment bestaat de zoekploeg uit ongeveer 220 mensen.

Tot nu toe is gezocht in de omgeving waar haar laatste telefoonsignaal is ontvangen én de locatie waar sporen, zoals de jas en fiets van Anne Faber is gevonden. Tot nu toe ontbreekt echter nog elk spoor van Anne zelf. Daarom is gekozen om het gebied nog verder uit te breiden. Het nieuwe zoekgebied, waar maandag wordt gezocht, ligt verder van de gevonden sporen vandaan. „Dit houdt ook in dat er op een andere manier wordt gezocht. Omdat het gebied groter is, wordt ook met meer mensen gezocht en zal er met een bredere blik naar sporen worden gekeken. Op die manier kan het gebied sneller doorzocht worden", zo meldt de politie.

DEFENSIE Vanaf het begin van het onderzoek is defensie betrokken. Zij gaven vanuit hun expertise advies hoe en waar te zoeken naar Anne. Tijdens deze eerdere zoekacties was het fysiek aanwezig zijn in het bosgebied van medewerkers van defensie niet nodig. Nu er op een andere manier, en in een groter gebied, gezocht wordt, is het advies van defensie ook om fysiek aanwezig te zijn. Vanuit hun ervaring en expertise helpen zij maandag mee met het zoeken naar Anne. Dit doen zij in de omgeving van vliegbasis Soesterberg.

FIETSTOCHT Uit onderzoek naar haar telefoongegevens op dinsdag 3 oktober komt naar voren dan Anne mogelijk fietsroute 115802 heeft gefietst. Het laatste signaal dat we van haar telefoon hebben ontvangen is van vrijdag 29 september omstreeks 19.30 uur, ten zuidwesten van Soest. Vermoedelijk fietste zij op dat moment van Soest (nummer 64) richting De Bilt en was ze mogelijk op weg naar huis. Dit was op vrijdag 29 september tussen ongeveer 19.00 en 20.30 uur.

1700 TIPS Bij de politie zijn tot nu toe ongeveer 1700 tips binnengekomen in de zaak van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht. De tips worden meegenomen in het onderzoek, laat de politie weten. Vrijdag rond het middaguur had de politie nog ruim vijfhonderd tips ontvangen. Veel tips zijn afkomstig van mensen die meedenken met het onderzoek, laat een politiewoordvoerster weten. Dat het er zo veel zijn, vindt zij ,,op zich niet gek'', aangezien er voor de zaak veel media-aandacht is. ,,Hoe meer aandacht voor een zaak in de media, hoe meer mensen meedenken.''