'Deel je nieuws' via deze website

SOEST De Soester Courant is deze week in een nieuwe jas gestoken. Tegelijk introduceert BDUmedia, de nieuwe eigenaar van de krant, een nieuwe website. Opvallend onderdeel van de website is de module 'Deel je nieuws'. Voor lezers, verenigingen en andere organisaties is het mogelijk om snel en eenvoudig nieuwsberichten en aankondigingen op de site te plaatsen.

Nieuws is van ons allemaal. Elke dag wisselen mensen informatie uit, of het nu gaat om groot nieuws of een klein weetje. Met de komst van internet zijn de mogelijkheden om nieuws te delen met anderen aanzienlijk vergroot. Op elk moment van de dag is op haast elke locatie nieuws te ontvangen én te verzenden. Via websites, social media als Facebook, WhatsApp, Instagram, Twitter en nog vele andere diensten kunnen we nieuws delen met familie, vrienden maar ook de rest van de wereld.

VERZAMELPUNT Voor het lokale nieuws is de krant van oudsher een centraal verzamelpunt, en inmiddels is daaruit een nieuwssite voortgekomen die een vaste bron van lokale informatie biedt. Bovendien is de website 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend voor het publiek. Lezers en sitebezoekers kunnen op onze nieuwssite hun bericht publiceren over een komende activiteit of een foto van een gehouden evenement. De redactie kiest daaruit vele onderwerpen om die vervolgens ook in de krant te plaatsen.

De lokale website van de Soester Courant moet zo het centrum van informatie-uitwisseling in de gemeente Soest. gaan vormen. Verenigingen zetten hun aankondigingen hier op, sportclubs plaatsen een wedstrijdverslag met foto, verslaggevers publiceren nieuwsartikelen, sitebezoekers delen het nieuws via Facebook of andere social media en discussiëren erover, enzovoorts. Iedereen is van harte uitgenodigd om zijn/haar nieuws en reacties te delen via 'Deel je nieuws' op www.soestercourant.nl.

SIMPELE STAPPEN Dat kan heel eenvoudig. Via een paar simpele stappen kan iedereen zijn of haar nieuws op de site plaatsen. De redactie houdt wel in de gaten wat er wordt geplaatst. Als dat om één of andere reden niet door de beugel kan, wordt een bericht verwijderd. Bijvoorbeeld omdat een bericht een duidelijke commerciële inslag heeft. Of omdat een bericht betrekking heeft op geberutenissen buiten het verspreidingsgebied van de krant. Hieronder staat de procedure beschreven die gevolg d kan worden om niueuws naar onze sites te ´uploaden´

INVULFORMULIEREN

Om het plaatsen van nieuwsberichten en aankondigingen op onze nieuwssite makkelijker te maken, zijn twee invulformulieren gemaakt.

1 Klik op de website op ´Deel je nieuws´ en kies tussen een formulier voor Activiteiten/Agenda en een formulier voor Ander Lezersnieuws

2 Typ of kopieer en plak uw tekst in de aangegeven vakken. Het is ook moeglijk foto's en video's (urls's) toe te voegen.

3 Klik op 'Voorvertoning bekijken en publiceren' om eerst een voorbeeld te zien van het aangemaakte artikel

4 Kies voor 'Wijzigen' om de tekst aan te passen of voor ´Bijdrage publiceren´ wanneer het bericht aan alle verwachtingen voldoet.

5 Ter controle wordt altijd per e-mail gevraagd om de bijdrage te activeren. Uiteraard blijven de website-huisregels (op de site te lezen) en het privacyreglement hierop van toepassing. Klik op de link in het mailbericht. Binnen enkele minuten wordt het artikel op de site geplaatst.

Uit de ontvangen berichten maakt de redactie een selectie voor plaatsing in de papieren krant.