• BDU Media

De vijf best bekeken video's van het afgelopen jaar

SOEST Aan het eind van ieder jaar is het tijd voor terugblikken, overzichten en lijstjes. Daar doet de redactie van de Soester Courant graag aan mee. Deze keer met een top 5 van best bekeken nieuwsvideo's van het afgelopen jaar.

Op nummer één staat de video van de ramkraak bij juwelier Colitico, de beelden vanuit de winkel (video bovenaan). In de Weedestraat ramden inbrekers de pui van de juwelierszaak en de ravage was enorm. De eigenaar moest zelfs noodgedwongen vier nachten in zijn winkel doorbrengen, totdat een nieuw rolluik was bevestigd. Op de video is goed te zien hoe de inbrekers te werk gingen. (Bron: RTV Utrecht)

NUMMER TWEE Een kattenvideo op nummer twee in de top 5. Afgelopen juli zat dierentehuis 't Hart in Soest met de handen in het haar vanwege een kitteninvasie. Op dat moment zaten er zo'n dertig kittens in de opvang. 

NUMMER DRIE Op nummer drie staat een aflevering van Latjetrap, met Timo Timmer in de hoofdrol. De speler toont zijn latjetraptalent en probeert zijn club naar de kop van het klassement te schieten. Je kunt de aflevering hier terugkijken. 

NUMMER VIER Nog een aflevering van Latjetrap in de top 5, met op de vierde plaats de poging van Jaime Hensen van SO Soest. Hoe hield hij zich staande in de Intersport Van Dam Latjetrapcompetitie? Je kunt de aflevering hier terugkijken. 

NUMMER VIJF Een heftige en indrukwekkende video op plaats vijf. Oud-Soester Chaïm Fetter richtte veertien jaar geleden een opvangcentrum in het Indonesische Lombok op. Het opvangcentrum op West-Lombok werd afgelopen jaar door een aardbeving volledig verwoest. Fetter bivakkeerde met tachtig kinderen op een basketbalveld