• Eempers
  • Eempers

De Veldm. Montgomeryweg krijgt in 2021 fietsstroken

SOESTERBERG Eén van de zes projecten in het Regionaal Fietsplan Soest betreft een deel van de Veldm. Montgomeryweg. Deze wordt meer voor de fietser ingericht. Zodra het ontwerp af is, presenteert de gemeente het aan de bevolking.

De Veldm. Montgomeryweg is een belangrijke schakel in het fietsnetwerk tussen Soest en Soesterberg. Daarom wil de gemeente op deze weg fietsstroken aanleggen om zo te benadrukken dat het een belangrijke fietsroute is. De fietsstroken worden aangelegd tegelijk met de herinrichting van de Montgomeryweg, waarschijnlijk in 2021. Voor die tijd organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor bewoners en ondernemers. Zij kunnen dan op het ontwerp reageren en wensen kenbaar maken.

Sinds de sluiting van de vliegbasis loop hierover het tijdelijke fietspad (Wethouder Lemmenpad) richting Soestduinen en Soest-Zuid. De gemeente heeft een definitieve fietsroute over de vliegbasis ontworpen, die inmiddels klaar is. Nieuwe hierin is een snelle verbinding met het Nationaal Militair Museum en de Paltzerweg richting Soest-West.