• Privé

De Rietpluim speelt Tante Bella's Beautysalon

SOEST Het is weer tijd voor een avond ouderwets genieten. Toneelgroep De Rietpluim zet weer een mooi avondje theater neer op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei met het stuk Tante Bella's Beautysalon.

Tante Bella's Beautysalon, geschreven door Henk Roede, gaat over de de bouwvakkende broers Berend en Albert Duursma van tante Bella die is overleden. Berend en Albert hebben hier niet zo erg om gerouwd, want een goede band met deze tante hadden ze niet. Sterker nog: ze zijn eigenlijk wel blij met haar overlijden, want ze hebben nu tenminste een erfenis. Echter, die erfenis bestaat uit een ietwat verpauperde beautysalon. Berend is ervan overtuigd dat deze met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goed geld te verkopen is. Maar tot de verkoop moet de beautysalon natuurlijk wel gewoon doordraaien. Berend en Albert zijn optimistisch. Want hoe groot is het verschil nu helemaal tussen een likje verf en een likje crème? En gelukkig hebben ze stagiaire Suzan die hen uit de brand kan helpen. Zo'n gemakkelijk klantenbestand blijkt tante Bella echter niet te hebben. Trouwens… zijn ze eigenlijk wel de enige erfgenamen?

Vrijdag 12 en zaterdag 13 mei in De Rank aan de Soesterbergsestraat 18 te Soest (bij de Wilhelminakerk om 20.00 uur. Kaarten (9,50 euro) bij Hans van Lidth de Jeude, 06-22709255 en bij Henk Hagen, tel. 06-34424114). Zie ook de Rietpluim op Instagram, Facebook en Twitter.