• Eempers
  • Eempers

Dak van zes garageboxen gewaaid

SOEST Met een donderend geraas is woensdagmorgen in alle vroegte het dak van zes garageboxen aan de Dokter Rupertlaan afgewaaid. Tijdens een stormbui kreeg de wind vat op de daken die als een broodje openklapten.

Ze kwamen in de tuinen van de achterliggende woningen aan de Heuvelweg terecht. Daar richtten ze aanzienlijke schade aan onder meer tuinmeubilair. De te hulp geroepen brandweer kon weinig anders de omgeving afzetten en Stichting Salvage inschakelen. Deze staat de gedupeerden bij in het beperken en de afhandeling van de schade, niet alleen aan het dak zelf maar ook aan de inhoud van de boxen die tot aan het afdekken van het dak blootstaat aan de regen.

Ook was de assistentie van de brandweer gevraagd bij het verwijderen van een speelhuisje dat uit een tuin op de Heuvelweg de straat op was gewaaid. Het kwam tegen twee geparkeerde auto's aan die daardoor schade opliepen.

Eerder vanochtend ontstond door een windvlaag ook al de nodige schade in Soest.

CODE GEEL Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Friesland en Flevoland en het Waddengebied. In de rest van het land geldt code geel voor zware windstoten. In het binnenland kunnen windstoten voorkomen van 80 tot 100 kilometer per uur, aan de kust kunnen de windstoten snelheden tot 110 kilometer per uur bereiken.

Aan het einde van de middag en in de avond neemt de wind langzaam af.