• Jaap van den Broek
  • Jaap van den Broek

Cultuurprijs Soest 2019 voor 'Make Music Kids'

SOEST 'Make Music Kids' van MG Muziekschool Baarn/Soestdijk heeft de Cultuurprijs Soest 2019 gewonnen. Dat werd woensdag 10 april bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Idea. De winnaar ontving een cheque van tweeduizend euro en een replica (unica) van het beeld van kunstenaar Frank Linsewski. De juryprijs (cheque van duizend euro) ging naar Ali van den Berg en Jan Hazelaar. Zij ontvingen de juryprijs voor dertig jaar noeste arbeid voor hun beeldentuin. 


Elke twee jaar wordt de gemeentelijke Cultuurprijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden door de kwaliteit van de activiteiten en initiatieven op cultureel gebied en een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het culturele leven in Soest / Soesterberg.
Deze keer zijn er door honderden inwoners in totaal vijftig verschillende voordrachten ingediend. Daaruit heeft de nominatiecommissie de vijf genomineerden geselecteerd. Vervolgens heeft de onafhankelijke jury de winnaar bepaald die op 10 april werd bekendgemaakt.