• pixabay

RIVM: 'Noord-Brabant lijkt over de piek, stijging in opnames Soest'

SOEST Dinsdag meldde het RIVM 19,3 per 100.000 COVID-19 patiënten (9 personen) in de gemeente Soest die in het ziekenhuis zijn opgenomen. Een dag eerder meldde het RIVM 12,9 personen per 100.000 (toen in totaal 6 mensen) 'met ernstige klachten'. Inmiddels inventariseert het RIVM echter het aantal ziekenhuisopnames per gemeente.

Dinsdag zijn er in heel Nederland 722 patiënten als 'in het ziekenhuis opgenomen' gemeld. Er zijn 175 personen als overleden gemeld. Deze zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Het totaal aantal positief geteste patiënten is nu 12595 (+845) (Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt); het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 4712 (+722) en het totaal aantal gemelde overleden patiënten is inmiddels 1039 (+175).

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan zonder maatregelen verwachten zou worden.

De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, meldt het RIVM, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente.  Daarom is op deze kaart het aantal in het ziekenhuis opgenomen personen te zien.

In onderstaande grafiek staat hoe het aantal geregistreerde besmettingen, overledenen en ziekenhuisopnames zich vanaf de eerste besmetting tot nu toe landelijk ontwikkeld heeft, naar de leeftijdsgroep van de patiënten.

 

In onderstaande grafiek staat hoe het aantal geregistreerde besmettingen, overledenen en ziekenhuisopnames zich vanaf de eerste besmetting tot nu toe landelijk ontwikkeld heeft, naar het geslacht van de patiënten.

 

Onderstaande grafiek toont het aantal geregistreerde besmettingen, overledenen en ziekenhuisopnames vanaf de eerste besmetting tot nu toe en hoeveel van deze patiënten wel of geen onderliggende aandoening hebben (of zwanger zijn).

 

Label:

Coronavirus