• De Soester Courant en andere lokale titels van BDUmedia krijgen veel reacties op de noodkreet van vorige week. Die tonen grote betrokkenheid van de lezers.

    BDUmedia

'Hartverwarmend, al die reacties'

Beste lezer,

Lezers die een geldbedrag doneren. Mensen die een (proef)abonnement nemen op de Soester Courant. Politieke partijen en bedrijven die ons steunen. Hartverwarmende appjes en mailtjes. Als redactie werden we er de afgelopen week stil van. Niet in het minst ook van de manier waarop veel freelancers reageerden op de ontstane situatie, en hun betrokkenheid bij de krant toonden. 

Met flinke tegenzin (maar nieuws is nieuws) publiceerden we het nieuws dat de coronacrisis de Soester Courant en de andere titels van BDUmedia hard heeft getroffen. De totale advertentieomzet van ons uitgeefbedrijf is in korte tijd met meer dan 50 procent gedaald, waardoor de toekomst van de Soester Courant en dertig andere lokale kranten en nieuwssites zeer onzeker is. Onze noodkreet: Help ons door de crisis!

Het was een hectische week. Terwijl journalisten en freelancers zich - mede aangemoedigd door alle bemoedigende reacties - op het nieuws stortten, zijn er bij BDUmedia achter de schermen veel gesprekken gevoerd en acties opgestart. Die zijn onder meer gericht op het redden van de Soester Courant en natuurlijk ook op onze website: www.soestercourant.nl.

Hoe het ervoor staat met die reddingsactie? De donkere wolken hangen helaas nog steeds boven ons uitgeefbedrijf. Maar dankzij alle steun brak toch al heel even de zon door. Die kracht van de lokale samenleving zien we gelukkig overal terug. Juist nu zijn we samen sterk!

We weten niet hoelang deze crisis gaat duren en wat de naweeën zullen zijn. Wel weten we dat we er alles aan zullen doen om de Soester Courant overeind te houden en te verbeteren.

ACTIES Onze acties gaan door. Wellicht heb je creatieve ideeën om onze toekomst veilig te stellen? Of wil je je als ambassadeur inzetten voor de Soester Courant? We horen het dan natuurlijk graag via de e-mail: soestercourant@bdu.nl.

ONDERNEMERS In deze editie van uw lokale krant komen onder anderen vijf lokale ondernemers aan het woord. Over de gevolgen die zij in hun werk ondervinden van de coronacrisis, over hoe ze daarop inspelen en wat volgens hen de verbindende rol kan zijn van de Soester Courant.

Heel erg bedankt voor je steun tot nu toe!

Met vriendelijke groet van de makers van de Soester Courant,

Johan van Beek, redactie
Silvan van Hierden, media-adviseur

P.S. Het is nog steeds mogelijk om (eenmalig) te doneren via bdumedia.nl/soestercourant of NL50 INGB 0000871441 ten name van Koninklijke BDU uitgeverij.

Je steunt ons ook door abonnee te worden via www.soestercourant.nl.