• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Containerauto met snoeiafval gekanteld

SOEST 'Mooi voor elkaar' is het motto van het Regionaal Orgaan Verwijdering Afvalstoffen (ROVA), maar dat was niet van toepassing op wat de chauffeur van een containerauto met snoeiafval donderdagmiddag overkwam. De auto kantelde op de rotonde in de Koningsweg bij industrieterrein De Grachten. Tweeënhalf uur heeft de berging geduurd en nadat de berichten over het ongeluk in de media waren verschenen, kwam er steeds meer publiek op af.

Voordat aan het echte bergingswerk kon worden begonnen, moest eerst overeenstemming worden bereikt over welk van de twee aanwezig bergingsbedrijven de klus zou mogen klaren. Uiteindelijk werd ervoor gekozen dat beide bergers een aandeel zouden leveren in het rechtop zetten van de zware vrachtwagen. Voordat daarmee een begin kon worden gemaakt, moest de lading snoeiafval met een grijper in een andere containerauto worden overgeladen. Eerder al was vloeistof uit een lekkende tank opgevangen voordat de bodem ermee doordrenkt zou raken.

Bergers konden daarna aan de slag door eerst grote luchtkussens tegen de onderkant van de wagen te plaatsen, er zware kabels aan te bevestigen en vervolgens de wagen voorzichtig op de wielen te zetten. Daarna kon de schade worden opgenomen en de wagen met een takelwagen worden afgevoerd.

Gedurende de bergingswerkzaamheden was de Koningsweg vanaf de Grachten richting Biltseweg afgesloten.

SOEST Een daverende klap was donderdagmiddag het gevolg van het omslaan van een omslaan van een containerauto van het Regionaal Orgaan Verwijdering Afvalstoffen (ROVA) op de rotonde in de Koningsweg bij industrieterrein De Grachten. De chauffeur bleef ongedeerd.

De auto kwam op de rechterkant in de berm terecht, evenals een deel van de inhoud, snoeiafval. Volgens de chauffeur ging in de bocht de container schuiven, waardoor hij de controle over de auto verloor.

Voordat de auto weer op de wielen kon worden gezet, moest eerst de container leeggehaald worden. Daarna konden medewerkers van een takelbedrijf aan de slag. Gedurende de opruimwerkzaamheden werd het verkeer op de Koningsweg over één rijbaan geleid.