• Jack Poels van Rowwen Hèze bespeelde vorig jaar in juni het publiek in Cabrio. Dit jaar komen er weer veel grote artiesten naar het openluchttheater.

    Jaap van den Broek

Cabrio start kaartverkoop

SOEST De Vrienden van Cabrio hebben al de exclusieve mogelijkheid gekregen om kaarten op de kop te tikken. Vanaf zaterdag opent het openluchttheater ook de openbare voorverkoop. De eerste zes voorstellingen zijn al bekend en het zijn niet de minste namen die naar de Soesterbergsestraat komen.

De tributes worden kennelijk steeds populairder. Een reeks van legendarische artiesten en bands werd al in Cabrio muzikaal geëerd. Queen, Pink Floyd en Eagles bijvoorbeeld. Dit jaar staan onder anderen de overleden sterren Michael Jackson en Johnny Cash in de schijnwerpers.

WERVELWIND Off The Wall (15 juni, 28,50 euro) ) is een hommage aan de King of Pop. De bedenkers en makers zelf zeggen erover: ,,Een wervelwind van muziek, licht, en spetterende dans, verzorgd door topmuzikanten en -performers van eigen bodem."

MUZIKALE ERFENIS De talloze liefhebbers van de legendarische zanger Johnny Cash kunnen hun hart op 1 juni (23,00 euro) ophalen. De Britse tribute act Keep It Cash brengt een eerbetoon aan deze in 2003 overleden zanger, songwriter en auteur. Met authentieke instrumenten die zorgen voor de herkenbare sound van zijn songs, professionele en doorgewinterde musici en een zanger met een identiek bariton stemgeluid eert Keep It Cash de immense muzikale erfenis die de wijlen 'Man in Black' achterliet.

GEORGE MICHAEL Alsof er nog niet genoeg grootheden 'terugkeren' op het deels overdekte openluchttheater, brengt Charly Luske The Story of George Michael (31 augustus, 27,50 euro). Topmuzikanten en vocalisten vertellen in een twee uur durende muziekshow het verhaal van de man die meer dan 100 miljoen platen verkocht, zowel dat van zijn Wham-tijd als van zijn solo-carrière.

PUBLIEKSTREKKERS Op de 'play-list' van het openluchttheater staan nu al nog meer publiekstrekkers. Pieter Derks (8 juni, 23,00 euro) komt met zijn nieuwste programma 'Voor wat het waard is'. Ook is er dit jaar weer opera, dit keer de romantische komedie van de grootmeester van komische opera van Jacques Offenbach (30 juni, 27,50 euro). In het kader van het Offenbach-jaar brengt Opera Zuid vanaf Fantasio, een opera waarvan de partituur bij een brand in de Opéra Comique van Parijs in 1887 in vlammen opging en pas in 2000 op historisch verantwoorde manier werd gereconstrueerd.

GEVARIEERD De 'duurste klanten' zijn Nick & Simon (22 juni, 35,00 euro). Cabrio stelt nog veel meer in het vooruitzicht en zal binnenkort het volledige en gevarieerde programma bekend maken.

KAARTVERKOOP De kaartverkoop begint zaterdag 16 februari. Via www.openluchttheatersoest.nl kan dan iedereen online kaarten bestellen. Ook bij Bruna zijn voor de zes voorstellingen kaarten te verkrijgen. Via de website kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de nieuwsbrief.