• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Brandweer sloopt muurtje om poes te bevrijden

SOESTERBERG De brandweer van Soesterberg is donderdagnacht aan het Van Maarenplein een uur en een kwartier bezig geweest om een poes te bevrijden die klem was komen te zitten tussen een schuur en een muurtje van de erfafscheiding. Daarvoor moest een deel van de muur worden gesloopt, want pogingen met een haak en een spanband om de poes uit z'n benarde positie te krijgen hadden geen succes.

De brandweer werd om 0.15 uur te hulp geroepen door de dierenambulance die was ingeschakeld door de bewoners. Zij hadden al een paar uur een klaaglijk gemiauw gehoord, maar konden aanvankelijk niet lokaliseren waar het vandaan kwam. Toen eenmaal was ontdekt waar de poes zat, probeerden de bewoners eerst zelf het dier te bevrijden, maar het zat bijna twee meter diep in een spleet van iets meer dan tien centimeter waarin de poes zich niet kon bewegen.

De brandweer zag na enkele mislukte pogingen om het dier te bevrijden geen andere mogelijkheid dan het muurtje zover af te breken dat men de poes kon bereiken. Uiteindelijk lukte dat en kon een medewerkster van de dierenambulance zich over het dier ontfermen en het na een kort onderzoek met de eigenaar herenigen.