• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Brandweer redt cavia's bij zolderbrand

SOEST Een zolderbrand in een rijtjeswoning aan de Winterkoning heeft dinsdagmiddag flinke schade aangericht, hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had. Dankzij de snelle inzet konden
enkele cavia's op tijd worden gered. De oorzaak van de brand is niet bekend. 

Vuur was er niet te zien, wel veel rook dat uit een dakraam kwam. De brandweer zette met twee stralen een binnenaanval in. Die had succes, want het vuur was in korte tijd geblust. De hoogwerker werd ingezet om de gevolgen van de brand op het dak te kunnen bekijken. Hier hoefden verder geen maatregelen te worden getroffen.

De brand was door de bewoner zelf ontdekt. Door het afgaan van de brandmelder ging hij boven kijken, waar hij de zolder vol rook zag staan. Hij belde direct de brandweer, maar zag geen kans meer om zelf de cavia's mee de woning uit te nemen. De brandweer lukte dat wel.

Nadat de brand was geblust, verrichtte de brandweer enkele metingen om er zeker van te zijn dat er geen gevaar meer was. De woning werd hydraulisch geventileerd. Een medewerker van de Stichting Salvage kwam voor bijstand aan de bewoners en voor advies over de vervolgstappen.
De politie zette de omgeving ruim af om de met drie wagens uitgerukte brandweer de gelegenheid te geven ongestoord de inzet te doen. Die trok veel publiek.