• Het restant van de wensballon die in een tuin in 't Hart belandde.

    Privé

Brandende wensballon in achtertuin

SOEST De schrik zit er nog steeds een beetje in. Wat als de buren niet toevallig nog buiten waren geweest? In een tuin aan de Schaepmanstraat belandde deze week een kleine, brandende wensballon - uiteraard onbemand - in de achtertuin.

Het kleine object kwam terecht op een rododendron. ,,Gelukkig maar", zegt de geschrokken bewoonster. ,,Ook een geluk dat de buren het zagen gebeuren, zij waren nog aan de schutting bezig."
Met een lange stok visten de buren de brandende ballon uit de struik, waarna het vuur doofde. ,,In de rododendron kon de ballon weinig kwaad, want de struik staat in een hoek, met aan weerszijden een achterom. Maar wat als de ballon op een rieten dak was geland of in de (droge) natuur?"

De wensballon kwam donderdagavond rond negen uur naar beneden in 't Hart. Buren zagen het vanaf een trapje gebeuren, kwamen meteen in actie en lichtten de bewoonster in. Zij wil op haar beurt eigenlijk alles en iedereen waarschuwen. ,,Waarom denkt men niet na voordat men zo'n brandend ding de lucht instuurt?" Wat haar betreft mag er een verbod komen op het oplaten van brandend luchtballonnen. Die vormen vaak een fraai schouwspel in de lucht, maar vormen een risico op brandgevaar.