• Sander van de Vecht
  • Sander van de Vecht
  • Eempers
  • Eempers
  • Caspar Huurdeman

Brand in stroomhuisje geblust, bewoners terug naar woning

SOEST Een uitslaande brand in een stroomhuisje ter hoogte van de Isaacstraat in Soest was vrijdagochtend vroeg de reden dat meerdere woningen ontruimd werden. Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij en uit voorzorg ontruimde de brandweer de omliggende huizen. Ook kwamen veel bewoners zonder stroom te zitten. 

In eerste instantie was er alleen sprake van rookontwikkeling, maar later sloegen ook de vlammen uit het stroomhuisje. De politie zette de straat af en de brandweer rukte uit. De brandweer heeft met twee straatkanonnen de omgeving natgehouden in afwachting van de komst van monteurs van netbeheerder Stedin. Nadat de elektriciteit was afgesloten, kon de brandweer met behulp van twee stralen het vuur blussen. Door de brand zaten volgens netbeheerder Stedin vanaf ongeveer 05.45 uur zo'n 900 mensen zonder stroom.

ROOK Bij de brand kwam veel rook vrij en daarom adviseerde de Veiligheidsregio omwonenden die last hadden van de rook om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten.

STROOM Om 07.14 werd het sein brand meester gegeven en de bewoners konden daarna weer terug naar hun woning. Naar verwachting hebben alle omwonenden pas aan het eind van de dag weer stroom. De gemeente heeft de getroffen bewoners een brief gestuurd met daarin informatie over de brand en de gevolgen ervan.

Bron video: Edwin van Straten