• Eempers

Bouw in Soesterberg-Noord vordert

SOESTERBERG Wie straks op de bovenste etage komt te wonen van een van de appartementencomplexen die langs de Batenburgweg in aanbouw zijn, heeft het mooiste uitzicht van Soesterberg. De nieuwe bewoner heeft zicht op de vliegbasis, op de bossen van Zeist, op de Vlasakkers en op het dorp.

Bij de officiële bouwstart in april van de nieuwe wijk Soesterberg-Noord door minister Kajsa Ollongren konden belangstellenden een indruk krijgen van het uitzicht door plaats te nemen in het reuzenrad dat voor deze feestelijke gelegenheid aan de rand van het bouwterrein was opgesteld. Sindsdien vordert de realisering van de eerste fase snel. Deze bestaat uit 154 woningen: appartementen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrije kavels, zowel in huur als koop.

Om de uitvoering van het plan mogelijk te maken zijn hinderzones van bedrijven beperkt door milieumaatregelen en zijn bedrijven gesloopt en verplaatst. De nieuwe woonwijk is onderdeel van de herstructurering van Soesterberg-Noord. Wonen en werken worden hier meer in evenwicht gebracht en het noorden van het dorp wordt dichter bij het dorp gebracht. Het wordt helemaal bij het dorpshart betrokken als het hele gebied tot en met het terrein van het voormalige kunststof productiebedrijf NKS aan de Veldm. Montgomeryweg met woningen is bebouwd. Na de eerste fase aan de Batenburgweg volgen de Postweg en het Vliegdekpark. Op deze laatste locatie wacht garagebedrijf Plekkepoel op de slopershamer. De in totaal circa 300 woningen worden in ingepast in de woonomgeving met behoud van zoveel mogelijk bestaand groen. Zowel het dorpshart als Park Vliegbasis Soesterberg liggen op loopafstand.