• Jaap van den Broek

Bosgebied Soesterberg tijdelijk weer open

SOESTERBERG Het vorig jaar afgesloten bosgebied in Soesterberg is weer open voor wandelaars. Dat meldt de gemeente donderdag in een persbericht.

Vorig jaar is een deel van het bosgebied achter landgoed Oude Tempel in Soesterberg afgezet vanwege het verplaatsen van twee dassen. Eén van de twee dassen heeft zich nog niet laten vangen. Op dit moment ligt de verplaatsingsactie stil omdat dassen in de winterperiode niet verplaatst mogen worden. De gemeente stelt het afgesloten bosgebied daarom voorlopig weer grotendeels open voor wandelaars.

De gemeente stelt het afgesloten bosgebied voorlopig weer grotendeels open voor wandelaars. ,,at doen we omdat de verplaatsingsactie op dit moment stil ligt. Dassen mogen in de winterperiode niet worden verplaatst. Zodra Stichting Das & Boom de verplaatsingsactie van de das, in overleg met de provincie weer hervat, naar verwachting aan het begin van de zomer, wordt weer een groter deel van het bosgebied bij Oude Tempel afgesloten voor publiek.''

Nu blijft alleen de vangren staan. Deze blijft in het kader van de wet Natuurbescherming afgesloten voor publiek. Daar controleren de gemeentelijke BOA's ook op. Net als op het aanlijnen van honden want het bosgebied bij Oude Tempel is niet aangewezen als losloopgebied.