• Eempers

Bomenkap voor bouw in Noorduyn van start

SOESTERBERG Op het terrein langs de Kampweg, grenzend aan de voormalige ijsbaan annex evenemententerrein waar Soesterberg een nieuw dorpshart krijgt, is vorige week een begin gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden voor het bouwrijp maken van het gebied. Hier wordt de nieuwe kleinschalige woonwijk Noorduyn gerealiseerd van 52 woningen.

Noorduyn is één van de woningbouwprojecten die de groei van Soesterberg van zes- naar ruim negenduizend inwoners mogelijk moet maken. Dat is nodig voor de vitaliteit van het dorp en het behoud van voorzieningen, zoals winkels, zorg en verenigingen, die anders hun bestaansrecht dreigen te verliezen.

Woningcorporatie Latei die het plan realiseert, heeft toekomstige bewoners als in een vroeg stadium gelegenheid gegeven om hun wensen kenbaar te maken. Mede op basis hiervan zijn de huizenprijzen gebaseerd, 199.000 tot 240.000 euro voor de rijwoningen en 240.000 euro voor de twee-onder-een-kap woningen.

Volgens planning begint de daadwerkelijke bouw van Noorduyn in het voorjaar van 2018. Dit geldt ook voor de woningbouw in de Groene Hoogte achter Kontakt der Kontinenten. Hier krijgt het dorp er 180 woningen bij.