• The Rude Move mag nogmaals het podium van Artishock op.

    Ron van Varik

Blues in alle facetten in Artishock

SOEST The Rude Move komt zaterdag 25 mei weer naar Artishock. De bluesband uit de omgeving van Rotterdam is een verrassend en energiek blues trio dat intussen bij menig café en festival in Nederland gespeeld heeft.

The Rude Move speelt stevige maar vooral gevarieerde blues/blues rock covers. Met stomende, rauwe of meeslepende solo's, een gevoelige slow of een stevige rock & roll song dragen deze ervaren muzikanten hun steentje bij aan de Nederlandse blues scène. Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, ZZ Top, Omar and the Howlers en eigen nummers worden met passie en plezier gespeeld. Op het podium heeft The Rude Move altijd plezier en straalt het trio zijn liefde voor de blues uit en daar ligt de kracht van deze band. De nummers worden niet alleen goed gespeeld, maar de lol die zij onder elkaar op het podium hebben, heeft ook zijn uitwerking op het publiek.

Bezetting: Dennis Gosens, gitaar en zang; Bas Buis, basgitaar; Frans Ogiér, drums.

VOORPROGRAMMA Het voorprogramma wordt verzorgd door de jongerenband Prepared. Die band bestaat uit vier jongens en een zangeres. Zij spelen en zingen drie kwartier lang covers als opwarmer voor het hoofdprogramma. Bij Artishock hebben ze alweer zin in een Blues Night. Een van de organisatoren: ,,Kom gezellig een bakkie koffiedrinken en hef met ons het glas op opnieuw een leuke avond vol met livemuziek."

Zaterdag 25 mei, 20.30 uur, Bluesnight met The Rude Move en Prepared, Arrtishock, Steenhoffstraat 46a, 12,00 euro (leden 9,00 euro).