• Archiefbeeld: de politie vond in november drugs bij een inval

    Eempers

Blink kan niet in beroep tegen voorlopige voorziening

SOEST Autobedrijf Blink wil in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in het kader van de aanvraag van een voorlopige voorziening. Dit is echter niet mogelijk, meldt de gemeente. ,,Tegen een voorlopige voorziening is namelijk geen beroep mogelijk."

Autogarage Blink heeft bij de gemeente bezwaar ingediend tegen de sluiting van het pand. In het pand werd een handelshoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen. De burgemeester heeft in november het pand voor twaalf maanden gesloten.

PROCEDURE De voorzieningenrechter heeft de voorlopige voorziening afgewezen. Dat wil zeggen dat Blink tijdens de bezwaarprocedure gesloten dient te blijven. Een voorlopige voorziening wordt alleen toegewezen als de voorzieningenrechter het bezwaar bij de gemeente kans van slagen acht. Maar de rechter heeft geoordeeld dat het besluit van de burgemeester om het garagebedrijf te sluiten gerechtvaardigd is.

ONGEGROND De bezwaarschriftprocedure bij de gemeente loopt nog. Mocht het bezwaar ongegrond worden verklaard, dan kan tegen dit besluit wel beroep worden ingesteld bij de rechtbank.