• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Bijna vier hectare bos verbrand in Korte Duinen

SOEST In het bos- en duingebied van De Korte Duinen langs de Maarschalkersteeg is donderdagmiddag een grote natuurbrand uitgebroken. Pas uren na de melding kon de brandweer het sein brand meester geven. De brandweer is nog tot ongeveer 20.00 uur aan het nablussen.

Er zijn ongeveer zestig brandweerlieden ingezet, met zo'n twintig voertuigen. Uiteindelijk is drie tot vier hectare bos verbrand. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Het ging om een flinke natuurbrand van enkele honderden meters, meldde de Veiligheidsregio Utrecht. ,,De brandweer heeft het gebied in twee delen opgesplitst om vanuit beide flanken een blussing in te kunnen zetten en zo de brand onder controle te krijgen." De brandweer vroeg publiek en pers om niet naar het gebied te komen om de hulpdiensten zo de ruimte te geven.

Niet alleen het korps Soest, maar ook korpsen uit de regio zoals Amersfoort en Zeist zijn uitgerukt om de brand te bestrijden. De rookwolken waren van grote afstand te zien. Omdat in het gebied geen watervoorziening is, heeft de brandweer ook een watertransportwagen ingezet.