• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Beveiliger krijgt angstaanval bij controle in bankgebouw

SOEST Met twee wagens rukte de brandweer maandagavond uit naar wat gemeld was als een levensbedreigende situatie. Dat bleek echter niet het geval te zijn: een claustrofobische medewerker van een beveiligingsbedrijf had zichzelf klem gezet in het noodgebouw van de Rabobank aan het Kerkplein.

De man was het gebouw binnengegaan voor het uitvoeren van een controle. Omdat hij angstig is in kleine en afgesloten ruimtes, had hij een voet tussen de deur gezet om te voorkomen dat die dicht zou vallen en hij er niet meer uit kon. Bang om opgesloten te raken belde hij collega's en de brandweer.

Toen hij van de brandweer een portofoon had gekregen, durfde hij op aanmoediging van zijn collega wel verder naar binnen om zijn taak uit te voeren.

Omdat de deur vanaf de binnenkant niet te openen is, moest de sleutel van een collega uitkomst brengen en kon de beveiliger naar buiten komen. Gedurende de bevrijdingsactie was het Kerkplein tussen de Steenhoffstraat en de Lange Brinkweg afgesloten voor het verkeer.