• Fragment uit 'Tony10!' Die draait op 26 mei drie keer voor het goede doel: de VoorleesExpress.

    Independent Films

Benefietfilm Ladies' Circle voor VoorleesExpress

SOEST Er is niets opmerkelijks aan dat er een film wordt vertoond in Filmhuis Artishock. Maar op zondag 26 mei zit er toch wel een speciale rand rond de projecties van de kinderfilm 'Tony 10!'. Deze Nederlandse productie verschijnt op het witte doek om het goede doel te ondersteunen.

Het is Ladies' Circle die heeft georganiseerd dat de film drie keer op één dag zal draaien in de filmzaal aan de Steenhoffstraat. Er is medewerking van Artishock en BINK. Het goede doel is de VoorleesExpress in Soest.

KIDS De filmzondag is bestemd voor kids vanaf 6 jaar, papa's, mama's, opa's en oma's. Om 11.00, 13.30 en 16.00 uur begint er een voorstelling van 'Tony 10!'. Tony is bijna tien en heeft de beste vader van de wereld. Hij is apetrots op zijn vader die opklimt van stoere kraanmachinist tot minister. Maar op een dag hebben zijn ouders ruzie en loopt zijn vader weg van huis. Tony denkt dat zijn vader verliefd is geworden op de koningin. Hij doet er alles aan om zijn ouders weer bij elkaar te krijgen en krijgt daarbij hulp van het koninklijk huis. De cast wordt gevormd door onder anderen Annet Malherbe, Jeroen Spitzenberger, Rifka Lodeizen en Faas Wijn.

KAARTJE Een kaartje kost 7,50 euro, inclusief drinken en wat lekkers. Na afloop is er voor elk kind een goodybag. Reserveren via lcsoest@hotmail.nl. De opbrengst gaat naar De VoorleesExpress in Soest.

SERVICECLUB Ladies' Circle Soest is een actieve serviceclub voor dames tot 45 jaar, die zich inzet voor het goede doel door middel van fundraising en 'handen uit de mouwen' activiteiten.

,,De komende paar jaar zetten we ons in voor de VoorleesExpress in Soest", zegt een woordvoerster. ,,De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen."

Daarom hoopt Ladies' Circle dat veel mensen komen kijken. ,,Kom dus allemaal gezellig naar de film op 26 mei, daarmee heb je niet alleen zelf een leuke dag maar steun je ook andere kinderen!"