• Vast onderdeel van het Koningsdagfeest in Soesterberg is de kinderboerderij.

    Eempers

Banningstraat centrum Koningsdag

SOESTERBERG De Banningstraat is op Koningsdag, zaterdag 27 april, het feestelijk centrum van Soesterberg met de inmiddels traditionele Vrijmarkt en dit jaar ook de Koningsmarkt. Rondom de Banninghal houdt AGAVS al vele jaren een Oranjefeest met luchtkussen, een kinderboerderij, een kleedjesmarkt, spelletjes.

Jan van Steendelaar

Dit jaar geen feesttent in de Banninstraat, maar een muziekkiosk waar vanaf 10:00 uur muziek wordt verzorgd door DJ Aaron. Dit succesvolle concept krijgt een vervolg. Nieuw is een theatervoorstelling voor de jeugd over 'De Vliegende Hollander'. Deze show wordt tussen 12:00 en 15:00 uur enkele keren uitgevoerd is elders in het land telkens een groot succes gebleken.

BRADERIE Aansluitend op deze activiteiten rondom de Banninghal houdt Funmarkt dit jaar de koningsmarkt/braderie. Vele tientallen kramen worden vanaf 10:00 uur bemand door standhouders die een grote variëteit aan waren te koop aanbieden.

AFGESLOTEN Door deze concentratie van alle activiteiten is de Banningstraat op deze Koningsdag voor verkeer afgesloten.

BORREL Verder staan er zoals elk jaar muziek in en rond het Wapen van Soesterberg op het programma. Dan is er onder andere in ontmoetingscentrum De Drie Eiken vanaf twee uur 's middags een Koningsdagborrel. In de avonduren wordt daar aan het Dorpsplein 18 de Koningsdrive georganiseerd door Bridgeclub Soesterberg.

INFORMATIE Meer informatie over het volledige Koningsdag-programma in Soesterberg is te vinden op www.koningsdagsoest.nl.