• WSP
  • WSP

Banenmarkt met speedmeet goed bezocht

SOEST Tien werkgevers uit Soest en omgeving hebben donderdag kennis Kunnen maken met 80 werkzoekenden op de Regionale Banenmarkt in het Grand Café Soestdijk. Die was een samenwerking van de Gemeente Soest, Uitvoeringsorganisatie BBS en het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort.

De werkgevers en werkzoekenden maakten samen dertig vervolgafspraken voor een sollicitatiegesprek, vier afspraken over een meeloopdag, en er werden ruim 100 cv's overhandigd.

KANS De banenmarkt werd geopend door wethouder Liesa van Aalst. Zij sprak over het belang van het WerkgeversServicepunt en was blij met de grote opkomst. Zij riep de werkgevers op om iedereen een kans te geven en gaf de werkzoekenden aan dat iedereen zijn of haar eigen talent heeft om in te zetten.

IN GESPREK Na het openingswoord van de wethouder vertelden de werkgevers kort over de openstaande vacatures. Daarna gingen werkzoekenden in gesprek met werkgevers van onder meer Lyvore, Koks voor Koks, accountantskantoor Jansen & Buijvoets en de King Arthur Groep.
Ook waren uitzendorganisaties Luba, Werkt ook voor jou, Actief Werkt, FID Uitzendbureau en Timing aanwezig. Zij maakten allemaal vervolgafspraken om op een later moment uitgebreider kennis te maken.


DOORONTWIKKELEN Ondernemersladder Soest was ook aanwezig. Zij verbinden en ondersteunen ZZP-ers en kleine MKB-ers bij het opstarten en doorontwikkelen van hun onderneming en Ondernemersvaardigheden. Werkzoekenden konden daarnaast reageren op de vacaturewand van het WSP.
Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort organiseert regelmatig op donderdag banenmarkten. Op 11 april vindt in het gemeentehuis in Bunschoten een Banenmarkt plaats. Hier ontmoeten werkzoekenden onder andere de werkgevers Spui76, De Haven, Sterk, Accent personeel, Kennemervis Groep, Pompsystemen Holland, Luba, Faber en hoveniersbedrijf Hans Knol. Ook Soester werkzoekenden kunnen daar een bezoek aan brengen.


AANMELDEN Aanmelden voor Banenmarkt Bunschoten Werkzoekenden uit de gehele arbeidsmarktregio Amersfoort zijn welkom op donderdag 11 april tussen 10.00 en 12.00 uur in het gemeentehuis aan Stadsspui 1 in Bunschoten. Aanmelden hiervoor kan via www.wspregioamersfoort.nl/aanmelden.
Toegang is gratis. Werkgevers kunnen zich aanmelden via communicatiewsp@amersfoort.nl