• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Auto ramt voorgevel van woning in Soest

SOEST Bij een eenzijdig verkeersongeluk op de Nieuweweg is maandagavond rond 21.55 uur een personenauto tegen de voorgevel van een woning gereden. De bestuurster werd door ambulancepersoneel nagekeken, maar had slechts lichte verwondingen en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Haar auto was wel total loss.

De auto reed in de richting van Soest-Zuid. Even voorbij de Molenstraat, bijna op dezelfde plek waar zaterdagavond een aanrijding tussen een auto en een scooter plaatsvond, verloor de bestuurster door nog onbekende reden de controle over de auto. Die schoot in volle vaart links de weg en het fiets- en voetpad over, de voortuin van een woning in. De klap tegen de geval had veel harder kunnen zijn als de auto niet eerst over een stenen muurtje was gereden. Hierdoor remde de auto af.

De auto kwam klem te zitten tussen een erfafscheiding en een boom in de voortuin en het kostte de berger enige moeite om de auto uit te tuin te halen en af te voeren. De brandweer werd nog gewaarschuwd om te controleren of er geen brandgevaar was. Dat bleek niet het geval te zijn.