• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Auto over de kop, bestuurder aangehouden

SOEST De straatverlichting langs een deel van de Molenstraat en de Nieuweweg is gisteravond om 21.00 uur uitgevallen doordat een personenauto een lantaarnpaal omverreed. De auto sloeg daardoor over de kop en bleef midden op straat liggen.

Aanvankelijk werd gevreesd dat de bestuurder bekneld zat, reden waarom de brandweer werd gewaarschuwd. Die bleek echter niet nodig te zijn, want de bestuurder, de enige inzittende, kon zelf uit de auto komen. Omdat hij niet wilde meewerken aan het onderzoek door de politie, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Baarn.

De automobilist was vanaf de Nieuweweg de Molenstraat ingereden. Tegenover kinderdagverblijf De Kinderruimte verloor hij door onbekende oorzaak de controle over de auto. Mogelijk dat de gladheid in combinatie met de snelheid de oorzaak was. De auto botste tegen een lichtmast rechts van de weg. Deze kwam over het wandelpad te hangen. De netbeheerder werd gewaarschuwd om de verder onheil te voorkomen. De auto was zwaar beschadigd en werd door een berger opgehaald.