• Soester Courant

Applaus voor GGS om onderzoek sporthal

SOEST Jan Paauw van Gemeentebelangen Groen Soest (GGS) kreeg vorige week dinsdagavond de handen op elkaar. Zijn raadsfractie gaat eigen onderzoek doen naar de haalbaarheid van een nieuwe sporthal op de locatie Beukendal.

GGS probeerde eerder via de gemeenteraad Beukendal toe te voegen aan de lijst van te onderzoeken locates, maar D66, Soest2002, VVD, CDA en PvdA blokkeerden dat. ,,Oké, dat is democratie, maar er is zoveel weerstand in de wijk tegen een sporthal in Overhees. Dat kun je als volksvertegenwoordiger niet naast je neerleggen. Daarom gaan we nu zelf onderzoek doen naar Beukendal en we zullen daarin ook de belangen van het bewegingsonderwijs meenemen", verklaarde Paauw.

Het raadslid vertelde dat zijn fractie deskundigen bij het onderzoek zullen betrekken. Door de gemeente is inmiddels ambtelijke ondersteunig toegezegd, wat niet betekent dat het college het standpunt van GGS overneemt. Na de zomer hoopt GGS een initiatief-voorstel aan de raad voor te leggen. Die kan dan besluiten of Beukendal nog wel of niet een optie is.