• Apollo in actie tijdens een zangersfestival in Eibergen, waar het mannenkoor in maart aan deelnam.

    Apollo

Apollo reist de wereld over

SOEST Het Soester Mannenkoor Apollo vertrekt vrijdag 20 april om 20:00 uur voor een muzikale wereldreis. Zoekend naar een thema waarin het koor vernieuwende muziek kan laten horen werd dit idee geboren in de muziekcommissie.

In het eerste lied What a wonderful world, in 1967 uitgebracht door Louis Armstrong, neemt het mannenkoor het publiek mee op reis en laat het prachtige liederen uit allerlei delen van de wereld horen. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt in onder anderen Oostenrijk, Rusland, Tsjechië, Israël, Japan en Zuid-Afrika.

Het koor zingt weer onder leiding van dirigent Hans van Rutten en wordt begeleid door pianist Marius van der Kuijl, die de beschikking heeft gekregen over een nieuwe vleugel. Dankzij de opbrengst van de oud-papier inzameling kon het koor zich veroorloven de oude vleugel te vervangen.

SLAGWERKOm een extra dimensie toe te voegen aan de muziek van overal over de wereld is Rombout Stoffers gecontracteerd. Met zijn slagwerk zal hij optreden als begeleider maar ook een solo-intermezzo laten horen. Rombout is een veelzijdig slagwerker.

PERFORMER Acteur en regisseur Harry Piekema zegt over hem: ,,Rombout is voor mij de ideale slagwerker en performer in theaterproducties omdat hij meedenkt, creatieve oplossingen aandraagt en het muzikale niveau altijd omhoog tilt. Een optimistische aanwezigheid op het podium!"Naast zijn optredens werkt Rombout als docent slagwerk op de Johan Sebastian Bachschool op de hoek van het Kerkplein en de Steenhoffstraat.

REISLEIDSTER Reisleidster deze avond is Thari Schröder, die het publiek interessante achtergrondinformatie over de uit te voeren muziek zal geven. Het concert is in de Open Hof aan de Veenbesstraat 2. Het begint om 20:00 uur en duurt tot circa 22:15 uur. De zaal gaat om 19:30 uur open.

KAARTEN Kaarten zijn voor 10,00 euro verkrijgbaar bij de leden Apollo, telefonisch via 06-18447682, via de website van Apollo (www.apollo-soest.nl) of per e-mail: info@apollo-soest.nl