• Provincie Utrecht

Aftrap voor eerste snelfietsroute

SOEST De provincie Utrecht en de gemeenten Utrecht, De Bilt, Zeist, Soest en Amersfoort hebben woensdagmiddag het startsein gegeven voor de realisatie van de snelfietsroute Utrecht-Amersfoort. Dat deden ze door elk hun schakel in een grotere ketting te koppelen. Dat symboliseert hoe bestaande stukken fietspad aan elkaar worden geknoopt, verbreed en uitgebreid, tot één snelfietsroute.

De vijf verantwoordelijke bestuurders zaten bij deze bijeenkomst allemaal op een ander type fiets. Al fietsend op een rollerbank spraken gedeputeerde Dennis Straat van de provincie en de wethouders Lot van Hooijdonk van Utrecht, André Landwehr van De Bilt, Wouter Catsburg van Zeist, Nermina Kundic van Soest en Hans Buijtelaar van Amersfoort hun steun uit voor deze 'kettingreactie' bij de nieuwe snelfietsroute Utrecht-Amersfoort. Dat is de eerste van zeven snelfietsroutes in de provincie.

Gedeputeerde Dennis Straat: ,,We hebben samen al veel voorbereidend werk gedaan door een aantrekkelijk, veilig fietspad tussen Utrecht en Amersfoort over de geboortegrond van De Stijl beweging aan te leggen. We spreken vandaag met elkaar de intentie uit om dat Stijlfietspad tot de eerste, volwaardige snelfietsroute van de provincie uit te breiden. Tegelijkertijd maken we ook een start met het realiseren van nog zes andere snelfietsroutes. Die zullen het fietsen aantrekkelijker maken, ook voor het woon-werkverkeer. Dat draagt bij aan een bereikbare, gezonde en aantrekkelijke provincie."