• Johan de Kruijff

Themaochtend over Leusderhei in WO II

SOESTERBERG Op de themaochtend met historisch karakter op woensdag 25 september onder het motto 'een bakkie, plaatje en praatje' staan de gebeurtenissen centraal op en rond de Leusderheide tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Er zullen twee hoofdonderwerpen in woord en beeld worden belicht: voor de pauze de aanleg van het schijnvliegveld in Woudenberg om de geallieerden te misleiden en de ontwapening en afmars van de Duitsers in mei 1945. Na de pauze wordt uit de doeken gedaan hoe Duitsers in den Treek, maar ook in een weiland langs de Biltseweg naast paleis Soestdijk ontwapend werden.

De lezing wordt verzorgd door Johan de Kruijff. Hij is geboren op een boerderij op landgoed Den Treek Henschoten en opgegroeid met de lokale oorlogsverhalen en gebeurtenissen. Hij is voorzitter van Oud Woudenberg, medeauteur van het boek 'Afgemarcheerd' en nauw betrokken bij de historie van Kamp Amersfoort.

De themaochtend wordt gehouden van 10.00 tot 12.00 uur in dorpshuis De Linde, Christiaan Huygenslaan 4-A. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Contactpersoon is Jan de Mos, jmdemos@kpnmail.nl