Afbeelding
Eempers

Veel speelplezier bij scholenvolleybal

24 maart 2024 om 07:32 Activiteiten

SOESTERBERG Het leek wel of er een interland werd gespeeld, zo druk was het vrijdag in de Banninghal. Het waren vooral ouders en familie van kinderen die meededen aan een volleybaltoernooi, een initiatief van AGAVS. Channa Koeslag was verantwoordelijk voor de organisatie van het sportfeest. Alle drie basisscholen uit Soesterberg deden eraan mee.

door Jan van Steendelaar 

Vooral bij de jongste leerlingen was het hartverwarmend om te zien hoe zij probeerden een eigen interpretatie aan de regels te geven. Met volleybal had het weinig te maken, met speelplezier des te meer. En daar was het tenslotte allemaal om begonnen. 

De groepen 3 tot en met 5 van de Carolusschool, de Startbaan en de Postiljon vormden negentien teams, de groepen 6 tot en met 8 zeventien. In totaal hebben zo’n 250 kinderen een leuke middag gehad. Het was de tweede editie na de herstart van vorig jaar. Daarvoor kon het toernooi niet doorgaan in verband met corona.

Voor de kleinsten kwam het vooral aan op het bezig zijn en helemaal niet op een goede klassering. Dat was bij de bovenbouw wel anders. Gezien de naam die ze hadden gekozen kon er bij de bovenbouw maar één winnaar zijn: de Onverslaanbare Krabburgers van basisschool De Postiljon. Zij versloegen in een fanatieke en spannende finale het andere team van De Postiljon, de Monkeys, terwijl de Soepkippen, ook van De Postiljon, de derde prijs in de wacht sleepten.

De scholenvolleybaldag in Soesterberg krijgt ook volgend jaar een vervolg.

advertentie
advertentie