• Eempers

Activiteiten voor jeugd in militair museum

SOESTERBERG Het Nationaal Militair Museum heeft in de voorjaarsvakantie van 16 februari tot en met zondag 3 maart tal van activiteiten voor de jeugd op het programma staan. Er is alle dagen, dus ook op de maandag waarop het museum normaal gesloten is, van alles te doen en te zien.

Kinderen kunnen dagelijks tussen 11.00 en 12.30 achter het stuur gaan zitten van de M3A1 halftrack, van een Landrover, een Pantserrupsvoertuig of tussen 14.00 en 15.30 uur plaatsnemen in het lanceervoertuig met de 'Honest John' raket, het grootste militaire voertuig in het Arsenaal

Ook is er gelegenheid om zelf een minitank te besturen en over het speciale tankparcours te rijden. Niet alleen voor kinderen vanaf 8 jaar en een minimale lengte van 1.35 meter, maar ook voor volwassenen. Meerijden op verschillende militaire voertuigen in de Arena is ook mogelijk voor iedereen vanaf 5 jaar.

In het museum zelf is ook veel te beleven, zoals in de ruimte ,,Explorer'' waar bezoekers van alles kunnen ontdekken. In de workshop voor kinderen kunnen ze kiezen uit het bouwen van een vliegtank, tank of periscoop of een kostuum voor ridders of prinsessen.

Onder de luifel bij het restaurant kunnen geïnteresseerden aan boord stappen van de Fokker 27. Wie op zondag het museum bezoekt, kan meedoen met de bijzondere belevenistour van ,,De klas van 45.'' Wie in de buitenlucht wil zijn, kan zich uitleven op de stormbaan.