• Ouders en kinderen wachten op het optreden van 'Ernst, Bobby en de rest'.

    Martin Huizenga

Achter de Schijnwerpers: opening seizoen Cabrio

SOEST Een vochtige ochtend en een opklarende middag deden velen beslissen om op de fiets naar Cabrio te gaan. Ouders in de luizenmoeder-leeftijd en hun kroost staan om vijf voor drie te wachten tot de poorten van Cabrio zich om drie uur openen. Te meer omdat als eerste de voorstelling voor kinderen door de populaire 'Ernst, Bobby en de rest' op het nieuwe middenpodium staat gepland.

Martin Huizenga

Het hek gaat open. Vandaag vrij entree. De fietsen worden rechts geklonken aan hekken van boomstammen. Voor ons het Berna Kousenmakerpad, de oprichtster. Rechts het luxe toilettencomplex, in het wild plassen is geen optie. Links de muntjes pipo-wagen, koffie en thee voor één munt tot vijftien voor een fles prosecco. Rechts de suikerspinnen, porties saté en spare-ribs.

Verder links de opgang naar het openluchttheater, geen voorstelling vandaag. Rechts de luxe houten blokhut voor de vloeibare versnaperingen. Daartegenover draait DJ Thijs Prinsen: 'That's the way, I like it'. Naast de blokhut een zwarte pipo-wagen, groen van binnen. Henk van Cabrio: ,,Dit wordt het onderkomen voor de gefrituurde vette hap." En dan even verder het overdekte nieuwe middenpodium. Er waren hier al kleine concerten met staand publiek, maar voor zo'n 350 'v/m/lhbt+' zijn banken aangeschaft die driekwart om het podium voor een comfortabele zit zorgen.

Ernst en Bobby, zonder de rest. Het was dringen voor een zitplek, maar het verstand zegeviert. De kinderen worden vooraan gezet met daarachter de grotere kinderen. Daaromheen staan de ouders die met timmermansogen voortdurend waken dat het hun kind in de massa goed gaat. Bij twijfel wordt ter plekke poolshoogte genomen. Ernst en Bobby, bekend van de digitale buis, hebben een schat aan kinderliedjes op hun repertoire en wisselen dat af met vraag- en antwoordspelletjes: ,,Moeten jullie vaak op je ouders wachten?", peilt Bobbie de stemming thuis, gevolgd door het lied 'Wachten duurt zo lang 3x'. De kinderen zingen mee. Tenslotte een wedstrijdje wie het hardst kan zingen, de jongens of de meisjes. De Cabriodirecteur moet uitsluitsel geven.

Op zaterdag 13 juli treden Angelo Boltini and Friends op. Vandaag een voorproefje voor Angelo met een drummer en basgitarist. Zelf zingt hij en bespeelt de sologitaar en de e-piano/-orgel. Familie van? ,,Ja, zelfs zoon van Tony Boltini!" Zijn vader had een dancing en de winterstalling van zijn circus in Soesterberg. Angelo woont een jaartje in Soest, is singer-songwriter én covers op een eigen manier. Zo is zijn 'When my guitar gently weeps' van The Beatles bij hem in goede handen.

The Shades spelen de finale. José van Cabrio: ,,De Limburger John van Woensel woont een tijdje in Soest, is de bandleider en bij ons vrijwilliger." John: ,,The Shades is een coverband. We zijn de schaduw van The Shadows en spelen ook nummers van de Ventures. We zoeken nog een zanger en beginnen met 'Ajoen, Ajoen in die hoge klapperboom….