• Pixabay

Aanleg van wadi tegen wateroverlast op Albert Cuyplaan

SOEST Om de kans op wateroverlast op de Albert Cuyplaan in Soest tijdens extreme regenbuien te verkleinen wordt een wadi (water afvoer door infiltratie) aangelegd. De wadi wordt aangelegd in het gazon bij de flat Nieuw Molenzicht op huisnummer 204-298. De werkzaamheden starten maandag 18 februari en zijn eind maart klaar.

De gemeente Soest legt voorzieningen aan om regenwater weg te laten zakken in de bodem. Een wadi is daar een voorbeeld van. Het is een kuil waarin het regenwater weg kan zakken in de bodem.  

REGENWATER Om de wadi te maken, wordt het bestaande gazon afgegraven en wordt het maaiveld verlaagd. In de verlaging van het gazon kan tijdens extreme regenbuien regenwater opgevangen worden en de bodem inzakken. Dat betekent dat het regenwater niet afgevoerd hoeft te worden via de riolering. 

WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Van Asch uit Soest en starten maandag 18 februari en zijn eind maart van dit jaar klaar. De wadi krijgt flauwe kanten zodat het gazon in de eindfase ook weer gemaaid kan worden.